nieuws

Vrijspraak voor verdachten van brandstichting grillroom Da Vinci in Zwolle

Explosie in lunchroom Da Vinci in Zwolle
Explosie in lunchroom Da Vinci in Zwolle © RTV Oost / Mark Bakker
De rechtbank heeft de mannen die verdacht worden van de brandstichting in grillroom Da Vinci, vanmiddag vrijgesproken. De rechtbank spreekt de verdachten vrij vanwege gebrek aan bewijs. Het staat niet vast dat ze verantwoordelijk waren voor de brand en de daaropvolgende explosie. 
Tegen de exploitant van grillroom Da Vinci in Zwolle was een gevangenisstraf van 7,5 jaar geëist en tegen een medewerker een celstraf van 6,5 jaar geëist voor de aanslag op de horecazaak in 2014.

Bij de explosie op 3 maart 2014, werd de voorgevel van de horecazaak aan de Oude Vismarkt volledig werd weggeblazen. Bovenliggende woningen moesten worden ontruimd. Bewoners van die woningen werden geëvacueerd. 
De rechtbank oordeelt dat het door de officier van justitie gepresenteerde bewijs is gebaseerd op aannames. Niet uit te sluiten valt dat anderen de ontploffing veroorzaakten.
Volgens de rechtbank sluiten diverse getuigen en camerabeelden niet uit dat de ontploffing door anderen is veroorzaakt. Ook staat niet vast dat mannen die eerder op beelden voor de ontploffing te zien zijn, dezelfde zijn als de mannen die later gezien werden met witte maskers op.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.