nieuws

Max de Boom gaat bij amateurs voetballen

Max de Boom (l) en PEC Zwolle-trainer Ron Jans
Max de Boom (l) en PEC Zwolle-trainer Ron Jans
Max de Boom stopt volgend seizoen met profvoetbal. De 21-jarige aanvaller, die bij PEC Zwolle zijn debuut in de eredivisie maakte, gaat bij de amateurs van Pelikaan S. in Groningen spelen.
De Boom maakte in januari de overstap van PEC Zwolle naar Helmond Sport, waar hij een contract voor een half seizoen tekende met een optie voor nog een jaar. De Brabantse club heeft echter besloten om de optie niet te lichten. De Boom kwam tot nu toe niet verder dan zes korte invalbeurtjes in het eerste elftal.
De snelle vleugelaanvaller maakte eind 2014 zijn debuut voor PEC Zwolle in de uitwedstrijd tegen Willem II. De Boom was toen meteen verantwoordelijk voor de assist bij de gelijkmaker van Tomas Necid. Enkele dagen later scheurde hij tijdens de training zijn kruisband af. Na een lange revalidatie kwam hij nog tot één optreden in de hoofdmacht van PEC Zwolle; dat was begin dit seizoen in de uitwedstrijd tegen Heerenveen.
Volgens het ED wil De Boom weer gaan studeren en gaat hij voetballen bij Pelikaan S., dat uitkomt in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.