nieuws

Aangifte Duitse agenten tegen Satudarah na mishandeling voor supportershome

Spandoeken bij FC Twente
Spandoeken bij FC Twente
Drie Duitse politieagenten hebben aangifte gedaan van zware mishandeling door leden van de outlaw-motorclub Satudarah in Enschede.
De agenten wilden in het supportershome van Vak-P maar werden tegengehouden door Satudarah die volgens de politie een portiersfunctie bekleedden. 

Politie-inval

Toen de drie agenten daar opmerkingen over maakten zouden de drie zijn geschopt en geslagen. Het incident tijdens het duel FC Twente-Heerenveen op 17 februari van dit jaar, wordt genoemd in de uitgelekte bestuurlijke rapportage die is opgemaakt na de politie-inval van donderdag 6 april in het supportershome van Vak P en de ongeregeldheden die daarna ontstonden. 
Volgens een woordvoerster van de politie waren de agenten in privétijd bij de wedstrijd. Waarom zij het supportershome van Vak P wilden bezoeken, is niet bekend. De zaak is in onderzoek.

Twee jaar dicht

Naar aanleiding van de rapportage heeft burgemeester Van Veldhuizen besloten om het supportershome voor een jaar te sluiten en twee jaar lang geen alcohol toe te staan in het supportershome. 
De supporters zijn boos over de maatregelen en stappen naar de rechter.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.