nieuws

Duizenden kinderen vermaken zich prima tijdens Koningsspelen in Deventer

Voor de vijfde keer zijn vandaag in Nederland de Koningsspelen gehouden. Ook in Deventer deden duizenden kinderen eraan mee.
Verdeeld over de stad waren er allerlei sporten en spellen te doen. In sportcentrum De Scheg was een compleet speelparadijs ingericht, waar de kinderen naar hartenlust konden rennen, springen en bewegen op meerdere sporttoestellen.

Allerlei clinics

In het sportcentrum zorgden vertegenwoordigers van sportverenigingen uit de stad voor allerlei clinics. Judo, tennis, badminton, atletiek, volleybal, mountainbiken.....het kon allemaal vandaag in Deventer.
Nieuw dit jaar was dat er ook gezwommen kon worden in het Borgelerbad. In het zwembad stond vooral het reddend zwemmen centraal. De Reddingsbrigade Deventer verleende hieraan haar medewerking.

Vrouwenvoetbal

Met het ook op het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal, dat dit jaar in Nederland wordt gehouden en waarbij Deventer ook als speelstad fungeert, was er speciale aandacht voor voetbal. Leerlingen in de onderbouw van de Deventer basisscholen konden onder meer meedoen aan voetbalspelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.