nieuws

3FM-dj Frank van der Lende vertelt het verhaal van zijn oma op Bevrijdingsfestival Overijssel

3FM-dj Frank van der Lende vertelt het verhaal van zijn joodse oma
3FM-dj Frank van der Lende vertelt het verhaal van zijn joodse oma
3FM-dj Frank van der Lende vertelt op 5 mei het verhaal van zijn joodse oma Jacqueline Turfkruyer op Bevrijdingsfestival Overijssel. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendgemaakt.
In de oorlog werd Van der Lendes oma gedeporteerd naar concentratiekampen Westerbork en Theresienstadt. De dj ging met haar terug naar Westerbork om met eigen ogen te zien hoe het daar was.
"Ook al is het 74 jaar geleden dat mijn oma in Westerbork aankwam, het is zo belangrijk dat ik, met m'n 28 jaar, haar verhaal doorvertel," vertelt Van der Lende. "Zij weet hoe het is om geen vrijheid te hebben, om gevangen te zijn om wie je bent."

Vrijheid

"Door ons bezoek aan Westerbork en de gesprekken met mijn oma begrijp ik beter wat vrijheid voor mij betekent: vrijheid zorgt ervoor dat je kan doen, denken en zeggen wat je wilt. Dat wil ik graag overbrengen op de bezoekers van de Bevrijdingsfestivals."

Van der Lende bezoekt naast het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle ook de festivals in Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Hij doet de festivals aan met de helikopter die is vrijgekomen na het terugtrekken van de hiphopgroep Broederliefde.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.