nieuws

Criminelen duperen Zwolse bedrijven voor duizenden euro's

Bij meerdere bedrijven in Zwolle zijn de afgelopen dagen auto's vernield. Vannacht werd bij Bultman Autoverhuur bij zes auto's de ruiten ingeslagen. Arjan Bultman deelde op Twitter een video waarop de criminelen te zien zijn.Â
"Ik denk dat ze op zoek waren naar tankpasjes. Maar die liggen bij ons niet in de auto's", vertelt Arjan Bultman. Hij heeft voor duizenden euro's schade aan de zes gesloopte auto's. 

Niet te voorkomen

Het is niet voor het eerst dat er bij Bultman wordt ingebroken. "Er is wel eens brandstof gestolen, of roetfilters. Daar hebben we maatregelen voor getroffen. Maar we kunnen niet voorkomen dat mensen het terrein opkomen."

Meerdere bedrijven slachtoffer

Maar Bultman is niet het enige bedrijf in Zwolle waar auto's zijn opengebroken. In de nacht van zondag op maandag zijn er negen auto's opengebroken bij AA Logistics. 
"Ik dacht eerst dat het om vandalisme ging. Maar deze week werkten de tankpassen niet meer. Toen zijn we erachter gekomen dat de tankpassen uit de auto's zijn gekopieerd. Daar is deze week voor 900 euro mee getankt", laat een medewerker van AA Logistics weten.

Duizenden euro's schade

Naast de 900 euro aan brandstofkosten lopen de overige kosten in de duizenden euro's. AA Logistics heeft inmiddels maatregelen getroffen. 
"We kunnen niet voorkomen dat mensen het terrein op kunnen, maar we hebben nu de tankpassen aan de medewerkers gekoppeld zodat de passen niet meer in de auto's liggen."
Beide bedrijven hebben aangifte gedaan bij de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.