nieuws

Blog Gea Siekmans: 'Ik WIL pannenkoeken'

Voeding en drinken als hobby maar ook zeker als essentieel onderdeel van de voorbereiding op de hele marathon.
'Naast hardlopen heb ik nog een interessante hobby. Een hobby waarvan Jan en de kinderen vaak meegenieten.

Cuisine Culinair ...

Twee avonden per maand ben ik op pad en doe ik nieuwe ideeën op. Uiteraard op de fiets want zelf terugrijden is meestal niet verstandig. Deze twee avonden staan absoluut niet in het teken van hardlopen. Deze avonden geniet ik van culinaire avonturen bij het Lansink in Hengelo en de Cuisine Culinair!
Uiteraard moeten mijn kookkunsten ook thuis vertoond worden want de foto's die ik altijd maak van de gerechten, bezorgen mijn man het water in de mond. Een dagje in de keuken is voor mij dus geen straf. Integendeel, ik vind het heerlijk om de hele dag te kokkerellen en 's avonds een vier of vijf gangen diner te serveren.

Ik wil pannenkoek ...

Voeding vind ik überhaupt heel belangrijk. Ik gebruik altijd verse producten en houd rekening met de trainingen. Zo eet ik voor een lange duurloop altijd pannenkoeken, dat bevalt mij het best. Mijn ouders hadden ooit één dag voor de marathon een etentje geregeld. Dit in het kader van hun trouwdag. In eerste instantie zou ik meegaan maar hoe dichterbij het kwam hoe slechter ik me erover voelde. Ik heb er zelfs nachten wakker van gelegen!

Hoe moet dat dan met mijn pannenkoeken? Of ..... Stel dat ik iets eet wat niet goed valt? Na overleg hebben mijn ouders het etentje een week verschoven. Pffff, kon ik eindelijk weer slapen.

Eten en drinken één dag voor de marathon ...

Zaterdag noem ik een stapeldag. Deze dag begin ik met het drinken van een carbo loader. Dan ga ik dus koolhydraten stapelen. Gedurende de dag drink ik twee bidons leeg. Ik drink deze dag goed. Het is belangrijk dat ik zo min mogelijk afvalstoffen in mijn spieren heb. En 's avonds eet ik ..... pannenkoeken.
Tot gauw, Gea.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.