nieuws

Supportersverenigingen FC Twente blijven Vak-P vooralsnog steunen

Supporters van FC Twente blijven vooralsnog Vak-P steunen in hun verzet tegen de sluiting van het supportershome en het alcoholverbod, hoewel de politie en Justitie-top beweert de inval in het supportershome voortijdig te hebben afgeblazen om veiligheidsredenen voor collega's.
Voorzitter Marc Hogenberg van één van de 27 supportersclubs: 'Twente, Verenigt' stelt Vak-P te steunen tot het tegendeel bewezen is. De uitlatingen van de politie en justitie-top- vanmorgen gedaan in de Twentsche Courant Tubantia, overtuigen hem niet.
Het verbaast de preses dat de politie pas veertien dagen na de wedstrijd met de informatie komt dat de actie al na vier minuten is gestaakt vanwege veiligheidsredenen. Voor zijn gevoel duurde de actie wel ruim een uur. 
De raadsman van het bestuur van Vak-P gaat nog verder in zijn kritiek. Volgens hem proberen politie en Justitie met deze uitlatingen de amateuristische aanpak van de inval te verdoezelen. "Er is met een kanon op een mug geschoten." De verantwoordelijke politiechef en plaatsvervangend hoofdofficier van Justitie zeggen dat de veiligheid van politiecollega's door supporters op het spel is gezet.

Politieactie voortijdig gestaakt

Uit de rapportage die in het bezit is van RTV Oost blijkt dat motorclub Satudarah de macht had binnen het supportershome. Volgens politie en Justitie is de politie-inval voortijdig gestaakt omdat supporters van Vak-P agenten dreigden te belagen in het supportershome. "Als we niet waren gestopt waren er misschien wel doden gevallen onder onze collega's", aldus de top van het OM en de politie. 
In een ingezonden brief in de Twentsche Courant Tubantia is oud-wethouder Knuiman van de gemeente Hof van Twente uiterst kritisch over het politie-optreden. "Echt amateuristisch en onverantwoord." Hij was als aanhanger van FC Twente tijdens de rellen aanwezig bij de Grolsch Veste. Knuiman vindt de sluiting van het home en de drooglegging uiterst ongewenst en volgens hem werken de maatregelen escalerend. 

Oproep sluiting en drooglegging terug te draaien

Hij roept de gemeenteraad van Enschede op om de sluiting en de drooglegging terug te draaien. Knuiman kwalificeert het optreden van burgemeester Van Veldhuizen als macho-gedrag. De oud-wethouder laat weten dat hij de brief op persoonlijke titel heeft geschreven. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.