nieuws

Feestelijke opening dorpsboomgaard Heino

In Heino is een dorpsboomgaard geopend. In de boomgaard staan 35 hoogstam fruitbomen, die over enkele jaren appels, peren, pruimen, bessen en noten moeten opleveren.
Cisca Legters uit Heino was de initiatiefneemster voor de boomgaard. "Ik heb iets met boomgaarden. Ik ben ertussen opgegroeid, vandaar. Ik vind het belangrijk om een boomgaard in het dorp te hebben", zegt ze, terwijl ze tevreden om zich heen kijkt.

Pruimenboom

Als dank voor haar initiatief kreeg Cisca Legters een eigen boom, een pruimenboom. "De andere leden van de werkgroep weten blijkbaar dat ik van taarten bakken hou en dat ik vooral pruimentaarten maak."
Het idee voor een boomgaard ontstond vier jaar geleden. Plaatselijk Belang Heino en Stichting Duurzaam Heino hebben vervolgens samen met de gemeente Raalte de plannen verder uitgewerkt.

Bijenvereniging

De boomgaard aan de rand van het dorp is vrij toegankelijk. Iedereen kan er over een aantal jaren in principe fruit plukken. Er staan ook zitbankjes en er zijn wandelpaden. Ook de bijenvereniging Heino heeft er haar thuisbasis gekregen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.