nieuws

Bonhoeffer College: "We moeten ons niet door angst laten regeren"

Leerlingen en begeleiders van het Bonhoeffer College in Parijs hebben zelf aangegeven de reis vandaag af te willen maken. De groep bevond zich in het centrum van Parijs toen een terrorist politieagenten neerschoot.
De leerlingen en begeleiders zijn ongedeerd maar zijn wel geschrokken. De school heeft in overleg met 'Parijs' besloten de reis niet af te breken. "We willen ons niet door angst laten regeren", zegt locatiedirecteur Harald Huijssoon van het Bonhoeffer College.

Advies van ministerie

Vandaag bezoeken ze Montmartre en de Sacre Coeur. Vanavond keren ze terug in Enschede. "We houden het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken continu in de gaten. Het advies staat ook na de aanslag nog steeds op groen", zegt Huijssoon.
Elaine Olde Riekerink, moeder van de 15-jarige Yoram die in Parijs is, neemt het de school kwalijk dat ze überhaupt naar Parijs zijn afgereisd. "Met de Franse verkiezingen voor de deur is de kans op een aanslag erg groot, ik was er dus al niet gerust op", zegt Olde Riekerink.

Niet van gedachten veranderd

De directeur heeft vanmorgen een gesprek gehad met de moeder en oma van Yoram. Het heeft Elaine Olde Riekerink echter niet van gedachten doen veranderen. Vandaag wordt er een brief naar alle ouders van het Bonhoeffer College gestuurd waarin wordt uitgelegd waarom de school deze keus heeft gemaakt. 

Ook leerlingen in Marokko

"Het is erg belangrijk dat de kinderen op uitwisseling gaan. Het is een verrijking van hun persoonlijkheid. Dat willen wij ze niet ontnemen", zegt directeur Huijssoon. Deze week waren er ook leerlingen in nog zes andere steden van Europa en Marokko op excursie. Vanavond komen alle leerlingen weer terug in Enschede.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.