nieuws

Drie maanden cel voor gevaarlijke acties in verkeer tijdens politie-achtervolging

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Een wilde achtervolging door Enschede, waarbij een 39-jarige automobilist met hoge snelheid een aantal keren politiemensen van de weg probeerde te drukken, is vandaag door de rechtbank in Almelo bestraft met een celstraf van 3 maanden. De officier van justitie had 3 jaar geëist.
Eén van de politiemensen die bij de achtervolging betrokken was, hoorde de uitspraak vol ongeloof aan. De politieman vertelde tijdens de behandeling van de rechtszaak dat hij en zijn collega doodsangsten uitstonden omdat de verdachte meermalen probeerde hen van de weg te rijden.

Bij het zien van politie als een gek er vandoor

De 39-jarige is geen onbekende van politie en justitie. In de nacht van 30 april op 1 mei vorig jaar stond hij met zijn auto in de speeltuin aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Enschede. Politiemensen kregen geen kans hem te vragen wat hij daar deed.  Bij het zien van de politie gaf hij gas en ging er als een gek vandoor.
Daarbij nam hij zoveel risico's dat de politiemensen vonden dat ze er alles aan moesten doen om de man tot stoppen te brengen: "Als er maar iets of iemand had gereden, waren de gevolgen niet te overzien."

Van de weg drukken

Tijdens de achtervolging probeerde de vluchtende man vervolgens een aantal keren de politiewagen van de weg te drukken. Een poging tot doodslag volgens de officier van justitie tijdens de zitting.
Volgens de rechtbank was daar geen sprake van, omdat de man in een licht autootje reed terwijl de politiemensen in een zware auto reden. Daarnaast zouden de agenten niet volledig naast de auto van de 39-jarige gereden hebben, maar nog bezig zijn geweest met inhalen. Daardoor kon de verdachte de agenten nooit van de weg drukken en moeten zijn acties gezien worden als bedreiging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.