nieuws

Eigenaar Swolsch Friethuys over eerste plek in Friettest: "Echt de kroon op ons werk"

"Prachtig, dit is echt de kroon op ons werk", vertelt een trotse Marco Poel, eigenaar van het Swolsch Friethuys. Zijn snackbar komt als 's lands beste uit de AD Friettest.Â
"We hadden wel verwacht dat we hoog zouden eindigen: top tien, misschien wel top drie, maar dat het de nummer één werd... Leuk, gaaf, kicken!" aldus Poel. 

'Wat is dit lekkere friet'
De jury is lovend over de Zwolse frieten en kan geen enkel verbeterpunt noemen. "Je stopt hem in je mond en je krijgt meteen de indruk: oh, wat is dit lekkere friet", vertelt juryvoorzitter Bob Cramwinckel. 
"Dat heeft te maken met het mondgevoel. Krokant van buiten, zacht van binnen, een hele prettige en vriendelijke aardappelsmaak."

Poel legt uit waarom zijn product zo goed is: "We hebben verse friet die we ter plekke snijden, voor-frituren en na-frituren, daar onderscheiden we ons echt mee."

Friet met schil
Bij het Swolsch Friethuys krijg je de friet met aardappelschil en dat bevalt de juryvoorzitter uitermate goed. "Als je naar de smaak kijkt van dat schilletje, dan zit er een heel licht bittertje aan. Dat maakt het ook echt lekker. Je krijgt er als het ware nog een extra smaaksensatie bij."
En het geheim van de snackbar in Zwolle? "Vers, goed personeel en uitermate goed opletten waar je mee bezig bent", lacht Marco Poel. 
Overijssel
Ook Hieper de pieper uit Deventer scoort hoog. De patatbakker in Fooddock krijgt van de jury een 9 omdat de korst nog iets krokanter kan. "Wel erg lekker, op een aardige (nieuwe) locatie."
De lekkerste friet uit Twente komt uit Hengelo. Frites Boutique maakt volgens de jury 'prima friet' vanuit een fraai ingericht verkooppunt. Andere Overijsselse vermeldingen zijn Cafetaria De Meyboom in Nijverdal (35), Puur Zuid (42), Oma's Patat op de dinsdagmarkt in Enschede (69) en Snackbar Timmer in Kampen (111).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.