nieuws

René Nijhuis en Jan van Raalte mogelijk beste amateurtrainer van Nederland

René Nijhuis
René Nijhuis
René Nijhuis van Quick'20 en Jan van Raalte van SC Genemuiden zijn genomineerd voor de titel 'Beste amateurvoetbaltrainer van het jaar'. De Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) nomineerde uit elk district een trainer.
De twee strijden met Ed Engelkes van Ajax Vrouwen en VVOG, Jeroen Rijsdijk van Excelsior Maassluis, Niels van Casteren van Blauw Geel'38 en Miquel van den Dungen om de Rinus Michels Award. De VVON licht de nominaties van de Overijsselse oefenmeesters als volgt toe:

René Nijhuis

"René is bezig aan zijn derde seizoen bij de club en doet mee om de bovenste plaatsen. René heeft mooi en aanvallend voetbal hoog in zijn vaandel staan en zal zijn visie te allen tijde bewaken. De balans in zijn team is altijd prima verzorgd ondanks zijn aanvallende intenties. Hij speelt vanuit de 1:4:3:3-formatie. Quick'20 is een club met een hele grote jeugdafdeling en heeft daarbij de visie dat een goede doorstroming belangrijk is. Er spelen dan ook zeven eigen jeugdspelers in het eerste team. Kenmerkend voor de club is dat zij geen contracten afsluit met spelers en een echte amateurclub willen blijven, waardoor ze door de KNVB gestraft zijn met één punt in mindering tijdens deze competitie (niet voldoen aan de licentie-eisen). René is door zijn rustige manier van optreden/communiceren binnen de club/media een voorbeeld voor het trainersgilde."

Jan van Raalte

"Jan is inmiddels al weer dertien jaar actief als hoofdtrainer in de Hoofdklasse C, nu Hoofdklasse B. In de afgelopen vier jaar was hij trainer bij v.v. Staphorst. Met uitzondering van het derde jaar waarin via nacompetitie de Hoofdklasse werd veiliggesteld, deed v.v. Staphorst elk jaar mee om het kampioenschap en speelde elk jaar nacompetitie voor promotie. In zijn laatste jaar won hij de landelijke beker in een zinderende finale tegen Noordwijk. Momenteel is hij hoofdtrainer bij SC Genemuiden, een ploeg die bovenin meedoet in de competitie."
"Jan wil graag aanvallend voetbal spelen op de helft van de tegenstander. Hierin wil hij graag verzorgd positiespel spelen met een gezonde agressiviteit in het vooruit verdedigen bij balverlies. Kijkend naar de kwaliteiten van de spelers kiest hij voor 1:4:3:3 of 1:4:4:2. Jan kenmerkt zich door te werken bij clubs waar een goede mix is van grotendeels eigen jeugdspelers en maximaal vijf tot zeven spelers van buitenaf. Hierdoor behouden de clubs hun clubcultuur en werkt hij veel met eigen jongens van de club."
"Hij is een teambuilder en kan van een team een eenheid creëren waarin hij een goede mix weet te vinden in willen presteren met elkaar en plezier hebben in het spelletje. Zijn technische en tactische vaardigheden weet hij goed te vertalen naar het niveau van de ploeg waarmee hij werkt. Zijn duidelijke manier van werken, communiceren en gevraagde discipline maken van hem een allrounder."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.