nieuws

Voetbalsters FC Twente en PEC Zwolle beginnen play-offs met zege

Sabrine Ellouzi
Sabrine Ellouzi
De voetbaldames van FC Twente zijn de play-offs om het landskampioenschap goed begonnen. De regerend landskampioen won met miniem verschil op bezoek bij PSV: 0-1. Â
Alle vier ploegen beginnen de play-offs met een halvering van het aantal behaalde punten in de reguliere competitie. Door de overwinning heeft FC Twente nu 25 punten en staat daarmee tweede. Koploper Ajax boekte ook een nipte 0-1 zege bij ADO Den Haag en heeft nu 30 punten. In Eindhoven kwam het verlossende Twentse doelpunt van Sabrine Ellouzi, die een kwartier voor tijd de matchwinner werd. 

Ook zege PEC Zwolle

In de play-offs om plek vijf kenden ook de voetbalsters van PEC Zwolle een sterke start. In eigen huis werd Achilles'29 met 3-1 over de knie gelegd. Na rust zette Yvette van Daelen de thuisploeg op voorsprong en kwam even later de gelijkmaker van Melanie Bross. Een kwartier voor tijd was het wederom Van Daelen die PEC aan de goede kant van de score zette (2-1). Vlak voor tijd maakte Judith Frijlink aan alle onzekerheid een einde. Door de driepunter gaat PEC Zwolle over Achilles'29 heen op de ranglijst. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.