nieuws

FC Twente geeft bij AZ in slotfase overwinning uit handen

In de 32ste speelronde heeft FC Twente een nederlaag geleden bij AZ. De ploeg van Rene Hake verloor bijna op identieke wijze als in Enschede eerder dit seizoen. Ook dit keer wisten de Alkmaarders in blessuretijd drie punten te pakken, 2-1.
De eerste helft was gezapig, want er gebeurde weinig in het AFAS stadion. AZ begon nog wel goed aan het duel en kreeg ook de eerste kans via Haps, maar de linksback vond Marsman op zijn weg. Halverwege de eerste helft kreeg Jensen een schietkans vanaf randje zestien, maar zijn inzet ging een meter over. Aan de overkant schoot Jahanbakkhsh hard voorlangs. Beide ploegen hielden elkaar in het vervolg in evenwicht en zochten met een 0-0 stand de kleedkamers op. 
Na rust was de eerste kans voor de Tukkers en kwam op naam van Yeboah, die hard op de vuisten van Krul knalde. Weghorst kwam even later net tekort om een voorzet van Jahanbakhsh binnen te glijden. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij een treffer van Andersen. De verdediger kopte knap een voorzet van Klich binnen, 0-1. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op een gelukkige manier langszij doordat Bijen, net zoals eerder dit seizoen in Enschede, de bal in eigen doel werkte.
Vijf minuten na de gelijkmaker kon doelpuntenmaker Andersen vertrekken nadat hij tegen zijn tweede gele kaart aanliep. In blessuretijd pakte AZ alsnog de volle buit via invaller Friday, die na een individuele actie beheerst binnen schoot, 2-1.

AZ - FC Twente 2-1

0-1 Andersen (65)
1-1 Bijen (ed/81)
2-1 Friday (90+1)
Arbiter: Mulder
Geel: Wuytens, Van Eijden, Ter Avest
Rood: Andersen (FC Twente/87)
AZ: Krul; Svensson, Van Eijden, Vlaar, Haps; Luckassen (Seuntjens/78), Van Overeem (Bel Hassani/58), Wuytens; Jahanbakhsh, Weghorst, Dos Santos (Friday/72).
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Bijen, Van der Lely; Mokotjo, F. Jensen, Klich; Yeboah (Hooiveld/87), Ünal, Celina (George/69)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.