nieuws

Heracles Almelo drukt PEC Zwolle verder in de zorgen

Heracles Almelo heeft vanavond de Overijsselse derby bij PEC Zwolle met 2-1 gewonnen. Daardoor is Heracles een stap dichter bij de play-offs om Europees voetbal en moet Zwolle nog steeds rekening houden met play-offs tegen degradatie.
Na tien minuten was de eerste kans voor Brock-Madsen. De aanvaller van PEC kon bijna scoren na een foute pass van Bruns, maar de Deen prikte net naast. Ook Menig kreeg namens Zwolle een kans op de 1-0, maar raakte de bal verkeerd. Aan de andere kant kopte Niemeijer bijna raak, zijn inzet ging net naast. Gescoord werd er niet in de eerste helft.
Tien minuten na rust was het wel raak in Zwolle. Peterson vond topscorer Armenteros en die tikte zijn zeventiende van het seizoen binnen. Aan de andere kant probeerde Saymak het, maar zijn schot ging over. Tien minuten voor het einde leek het beslist. Darri vond Armenteros en die schoot zijn tweede van de avond binnen. Van de Pavert scoorde echter kort nadat hij het veld in kwam de 1-2 en bracht de spanning terug. Het bleef, ondanks een slotoffensief van PEC, bij 1-2.

Play-offs

Heracles blijft na de zege negende en die plek geeft na 34 wedstrijden recht op play-offs. Zwolle zakt naar plek 14. Het heeft twee punten meer dan Roda, de nummer 15 en vier meer dan Sparta en NEC, de nummers 16 en 17. Roda en Sparta komen morgen nog in actie.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1-2

0-1 Armenteros (55)
0-2 Armenteros (80)
1-2 Van de Pavert (86)
Arbiter: Makkelie
Geel: Holla, Peterson
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Bouy (Van de Pavert/85), Schenkeveld; Saymak (Thomas/65), Holla, Warmerdam; Ehizibue (Nijland/65), Brock-Madsen, Menig.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens (Droste/64); Niemeijer (Duarte/81), Pelupessy, Bruns; Kuwas, Armenteros, Peterson (Darri/78).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.