nieuws

Dronken fietser uit Goor van provinciale weg gered: "Hij lag erbij alsof hij overreden was"

Het is een schokkende foto, die de Goorse Ron Gerritsen vanochtend op Facebook plaatste. Op de Markeloseweg in de richting van Goor trof hij vanochtend vroeg een van de fiets gevallen, dronken jongen aan. De foto, waarbij hij ook de waarschuwing plaatste aan jongeren om na het stappen niet zomaar alleen naar huis te fietsen, is al bijna vierhonderd keer gedeeld.
"Ik reed met Boudewijn, de drummer van onze band X-Static, na een optreden terug naar Goor, toen we ineens aan de andere kant van de weg een jongen zagen liggen", vertelt Gerritsen. "We zijn toen direct omgedraaid en met ons busje voor de jongen gestopt."

In slaap gevallen

De jongen lag er volgens Gerritsen bij 'alsof hij al overreden was'. "Daarom pakte Boudewijn hem voorzichtig bij zijn jas, om te zien hoe hij eraan toe was. Maar direct nadat we de jongen aan hadden getikt, deed hij zijn ogen los en krabbelde hij overeind."
Gerritsen vermoedt dat de jongen door de alcohol na zijn val in slaap is gevallen. Maar, benadrukt Gerritsen, wel midden op de rijbaan. "En ook nog vlak achter de bocht. Als er een auto of bus had gereden, had die de jongen zomaar eens over het hoofd kunnen zien." En dan was het heel anders met de jongen afgelopen.

Dezelfde situatie
Uiteindelijk oordeelden de bandleden dat de jongen helder genoeg was om zelf naar huis te fietsen. "Hij wilde ook niet echt zeggen wie hij was of waar hij vandaan kwam. We hebben hem nog wel een tijdje gevolgd met de bus toen hij zijn weg vervolgde."
Maar de jongen zette Gerritsen wel aan het denken. "Het is niet de eerste keer dat we dit meemaken. Een paar jaar geleden kwamen we 's nachts dezelfde situatie tegen, alleen was die jongen er veel erger aan toe."

'Zelf ook jong geweest'

Daarom besloot Gerritsen de foto met een waarschuwing op Facebook te plaatsen. "Veel Goorse jongeren die in Markelo gaan stappen, moeten soms in hun eentje naar huis."
"Wij zijn zelf ook jong geweest en snappen heus wel hoe dat er dan aan toe gaat", lacht hij. Maar in dit soort situaties wil niemand verzeild raken, wil Gerritsen maar zeggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.