nieuws

'Jumbo zet vakbonden op straat'

Supermarkt Jumbo
Supermarkt Jumbo
Supermarktketen Jumbo wil niet langer een cao met de vakbonden afsluiten. Het bedrijf gaat voor medewerkers in distributiecentra een eigen arbeidsvoorwaardenregeling opzetten met de centrale ondernemingsraad.
"We hebben er lang over nagedacht, maar de vakbonden zijn al weggelopen voor de onderhandelingen goed en wel zijn begonnen en willen niet meer aan tafel komen, ondanks talloze uitnodigingen. Ook willen ze afspraken van vorig jaar niet nakomen", zegt financieel topman Ton van Veen maandag in De Telegraaf.

'Niet in belang werknemers'

Volgens Van Veen zijn de al twee weken durende acties bij de distributiecentra niet in het belang van de werknemers. De vakbonden vertegenwoordigen volgens hem maar een heel klein deel van de werknemers. Eén van de betrokken distributiecentra bevindt zich in Raalte.
De bonden eisen een loonsverhoging van 2,5 procent en lagere werkdruk. "We willen pas onderhandelen als Jumbo bereid is onvoorwaardelijk over de eisen te spreken. Anders gaan de acties door", aldus FNV.

Klankbordgroepen

De nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling zal volgens Jumbo worden opgesteld in nauwe samenspraak met de Centrale Ondernemingsraad (COR) van Jumbo en worden getoetst door breed samengestelde klankbordgroepen met vertegenwoordigingen van medewerkers in alle functies.
Jumbo wil met nieuwe regeling haar medewerkers een grotere stem geven in de afspraken die gaan over hun toekomst én die van Jumbo en daarmee een breed draagvlak creëren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.