nieuws

Toekomstige bruidsparen kunnen digitaal in ondertrouw in Ommen en Hardenberg

Trouwen
Trouwen
Wie in de gemeente Ommen of Hardenberg wil gaan trouwen, hoeft voor de voorbereiding niet meer naar het gemeentehuis. Aanstaande bruidsparen kunnen digitaal hun voorgenomen huwelijk melden via de gemeentelijke website. Ook kunnen zij de trouwdatum en locatie vastleggen en hun trouwambtenaar kiezen.
Om te kunnen trouwen of een partnerschap aan te kunnen gaan, moesten mensen in het verleden eerst bij de gemeente in ondertrouw. Tegenwoordig is het mogelijk om een digitale melding te maken van een voorgenomen huwelijk of partnerschap. Het is noodzakelijk dat in elk geval één van de twee partners in de gemeente woont en daar ook als inwoner ingeschreven staat.

Voornemen

Het is vanaf 1 juli 2016 wettelijk mogelijk om via de computer bij de burgerlijke stand melding maken van een voornemen om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan.
Gemeenten kunnen hiervoor kiezen, het is geen verplichting. De elektronische weg komt niet in de plaats van, maar is een alternatief voor de traditionele kennisgeving bij het loket.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.