nieuws

5600 euro schade voor vrouw uit Deventer na smoes met telefoonabonnementen

Rechtspraak
Rechtspraak
Het leek zo mooi, even een paar telefoonabonnementen afsluiten en dan geld verdienen met de verkoop van die telefoons. Een vrouw uit Deventer trapte in die smoes van een 37-jarige oplichter, die spoorloos verdwenen zou zijn. Nu zit ze met een schadepost van ruim 5600 euro.
De oplichter benaderde in mei 2014 de vrouw uit Deventer met een mooi verhaal: hij ging haar blij maken met geld. Als de vrouw telefoonabonnementen zou afsluiten, dan zou hij de telefoons van haar kopen voor 750 euro.

'Geen zorgen'

Over de kosten van de abonnementen hoefde ze zich geen zorgen te maken hield de man haar voor, die zou hij binnen korte tijd uit het systeem van de telefoonmaatschappijen laten halen.
De vrouw zag dat wel zitten, ze zat in financiële problemen en kon wel wat extra geld gebruiken. Ze ging met de man langs meerdere telefoonwinkels en sloot vijf abonnementen af.

Gebakken peren

Bijna drie jaar later zit de vrouw met de gebakken peren, de rekeningen van vijf telefoonabonnementen dreven haar naar de rand van de financiële afgrond, waardoor ze in de bewindvoering terecht kwam. Naar de beloofde 750 euro kon ze fluiten, de overboeking die de 37-jarige haar liet zien op zijn telefoon bleek vals.
Tot overmaat van ramp wees de rechter wees vandaag ook nog eens het verzoek tot schadevergoeding af, omdat die te ingewikkeld was om zomaar af te doen. Zeker ook omdat het slachtoffer zelf een dubieuze rol speelde in het verhaal.

'Op te sporen'

De rechter veroordeelde de oplichter tot een werkstraf van 40 uur. Volgens zijn advocaat is de man op te sporen als het nodig is, de 37-jarige kwam eerder ook al eens uit Turkije over om een openstaande straf uit te zitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.