nieuws

Slachtoffer ziet oplichter uit Kampen nog bijna dagelijks: 'Hij heeft hulp nodig'

Rechtbank Overijssel in Zwolle
Rechtbank Overijssel in Zwolle
Een 49-jarige oplichter uit Kampen maakte met een verhaal dat hij in Londense metro was overvallen en in het ziekenhuis lag een vrouw 2200 euro afhandig. De vrouw deed aangifte, maar wil behalve haar geld vooral dat de Kampenaar hulp krijgt om uit zijn patroon van foute handelingen te komen. Zij ziet de man nog regelmatig.
Dat bleek vanmorgen in de rechtszaak tegen de 49-jarige oplichter. De man kreeg een werkstraf van tachtig uur, een celstraf van twee maanden voorwaardelijk en verplichte hulp opgelegd.

Datingsite

De vrouw had de man uit Kampen leren kennen via een datingsite. Daar deed de man zich voor als een vermogend iemand met een topfunctie bij een internationaal bedrijf, een indruk die achterbleef bij de vrouw na een ontmoeting, waarbij de man telefonisch werd weggeroepen naar het hoofdkantoor.
In augustus vorig jaar kreeg de vrouw opeens een berichtje van de 49-jarige: hij vertelde haar dat hij in de metro van Londen was overvallen en geen geld meer had. Hij vroeg of zij hem niet wat geld kon lenen.

Onwel

De vrouw maakte 1100 euro over en twee dagen later nog eens zo'n bedrag, toen de man haar vertelde dat hij op straat in Londen onwel was geworden en in het ziekenhuis lag.
Uiteindelijk kreeg ze argwaan: op foto's die de man haar stuurde waren geen Engelse stopcontacten te zien, maar gewone Nederlandse. Ze deed aangifte.

Veel contact

Inmiddels heeft de vrouw veel contact met haar oplichter, ze ging zelfs met hem mee naar gesprekken die hij had bij de reclassering. De vrouw sloot zelfs een afbetalingsregeling met de man af, maar heeft nog niets teruggekregen.
De man werd eerder al een aantal keren veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor oplichting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.