nieuws

Waterschap: "Fantastisch dat IJsselbiënnale aandacht vraagt voor klimaatverandering"

Een ode aan de IJssel. Dat is kunstproject IJsselbiënnale. Van 14 juni tot en met 24 september zijn daarom veel verschillende kunstwerken langs de IJssel te zien.
Een belangrijk thema in het hele kunstproject is de klimaatverandering. Tanja Smeets, één van de 25 kunstenaars, laat met haar werk dan ook de invloed van klimaatverandering zien. "Het wordt een soort monument dat eruit ziet alsof het ook aangetast is geraakt", vertelt de Utrechtse kunstenares.

Ontkenning

Dat juicht Waterschap Drents Overijsselse Delta toe. "We hebben jarenlang ontkend dat er sprake was van klimaatverandering, maar tegenwoordig hebben we toch echt te kampen met lange droogtes en heftige buien", legt Hans de Jong van het Waterschap uit. "Dat daar nu op een kunstzinnige manier aandacht voor gevraagd wordt, is eigenlijk fantastisch." 

Les

Het kunstwerk van Josien ten Dijk toont niet zo zeer de klimaatverandering, maar tijdens het maak proces staat zij hier wel duidelijk bij stil. "Samen met basisschoolkinderen maak ik een kunstwerk voor de IJsselbiënnale. Ondertussen vertel ik de kinderen over de invloed van het klimaat op de IJssel."
Het kunstwerk van Smeets is vanaf 14 juni in Zwolle aan de Schellerdijk te zien en de kunst van Ten Dijk in Deventer tussen de A1 en Olst.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.