nieuws

Adelaarshorst mooist gelegen stadion van Nederland

Het stadion van Go Ahead Eagles is door de lezers van voetbaltijdschrift Staantribune uitgeroepen tot het mooist gelegen stadion van Nederland. Voor de Eagles is het een lichtpuntje in tijden van sportieve tegenslag, want de club staat op het punt van degradatie uit de Eredivisie.Â
Al 120 jaar staat de Adelaarshorst aan de Vetkampstraat in de wijk Voorstad Oost. De supporters komen lopend of op de fiets naar de westrijden, parkeerplaatsen voor auto's zijn er maar weinig. Het is een echte volksclub in het hart van Deventer. Voor de club is de publieksprijs een teken dat de supporters, ook in tijden van sportieve tegenslag, achter haar club en stadion blijft staan. Want de club moet de komende twee wedstrijden, tegen Ajax en Excelsior, winnen om niet rechtstreeks te degraderen. En als dat lukt, hebben ze het nog niet in eigen hand.

Vetkampstraat is een begrip

"De Vetkampstraat is een begrip in heel Nederland.", zegt Wouter Rutgers. Hij werkt voor Go Ahead Eagles en is trots op zijn club. "We hopen op een groter wonder, maar deze publieksprijs is in ieder geval een opsteker in vervelende tijden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.