nieuws

Airbus A340-300 maakt laatste landing op Twente Airport

Airbus A340
Airbus A340
Twente Aiport verwacht op Koningsdag de landing van een Airbus A340-300. Het is het grootste vliegtuig ooit dat op het vliegveld Twente aankomt. En het wordt meteen ook de laatste landing van de Airbus, die hier door het bedrijf AELS uit elkaar wordt gehaald.Â
Onderdelen van het 20 jaar oude toestel van Swiss International Airlines worden voor hergebruik verkocht. Voor de cockpit van het toestel is al een koper gevonden.

Cockpit voor vluchtsimulator

Het in Groenekan gevestigde Multi Pilot Simulations (MPS), dat betaalbare vluchtsimulators bouwt voor luchtvaartmaatschappijen en vliegscholen, heeft de cockpit gekocht. "We gaan die gebruiken om een simulator voor de Airbus A330 te ontwikkelen, die dezelfde cockpit heeft", zegt directeur Dick Verburg in Luchtvaartnieuws Magazine.
Voor AELS is dit het eerste de-assemblageproject op Twente Airport. Voor de ontmanteling heeft AELS een technisch team met zoveel mogelijk mensen uit de regio samengesteld, dat de uitvoerende werkzaamheden gaat doen. Als alle herbruikbare onderdelen zijn verwijderd zal wat overblijft worden gerecylced. Het project neemt in totaal drie m3aanden in beslag. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.