nieuws

Peter Aerts stopt met kickboksen: "Het is nu echt klaar"

Zondagavond stond kickbokslegende Peter Aerts voor de allerlaatste keer in de boksring. Een waardig afscheid voor de 'Dutch Lumberjack' want hij won van de negentien jaar jongere Nordine Mahieddine.Â
Aerts, drievoudig K1-wereldkampioen, had in 2013 al afscheid genomen van de Glory World Series tijdens een gevecht met Rico Verhoeven in Tokio. In Nederland had hij nog niet officieel afscheid genomen en dat gebeurde afgelopen zondag in Almere. 

Borrel

Dat was vooral voor Aerts' moeder een blij moment, want zij is er altijd op tegen geweest dat haar zoon ging boksen. "Ik ben op mijn veertiende op taekwondo gegaan en pas daarna op kickboksen, want ze wist toch niet wat dat was. Toen ze het doorhad, dronk ze altijd eerst een borrel voordat ze naar mijn wedstrijd kon kijken. Dat was wel lachen," aldus Aerts in Overijssel Vandaag. 

"Het is nu echt klaar."

Behoefte om ooit nog eens voor veel geld een wedstrijd te boksen, heeft hij niet: "Het is nu echt klaar." Aerts gaat zich nu vooral richten op zijn eigen sportschool en het ontdekken van talent in Japan, waar hij nog jaarlijks vijf toernooien voor organiseert. 
Het allerlaatste duel van Peter Aerts is aanstaande vrijdag om 22.00 te zien bij Spike TV Nederland. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.