nieuws

Man uit Kampen moet zeven maanden zitten na brandstichting

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle
De rechtbank heeft een 60-jarige man uit Kampen veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar waarvan vijf maanden voorwaardelijk voor brandstichting. Â
De Kampenaar dreigde zijn ex-vrouw, met wie hij in een vechtscheiding ligt, met brandstichting en voegde de daad bij het woord. In september vorig jaar stak een man de tuinpoort van de woning van de vrouw in brand. 
Hij gooide in de nacht van 21 september een molotovcocktail tegen de schutting van de woning aan de Weegbree waardoor er brand ontstond. De brand werd ontdekt door een dochter die wakker werd. De verdachte ontkende, maar op camerabeelden van een tankstation was te zien dat hij bierflesjes met benzine vulde kort voordat de schutting in brand vloog.
De man werd in aanloop naar de rechtszaak op vrije voeten gesteld maar hield dat niet lang vol. Binnen twee weken zat hij alweer achter de tralies omdat hij het contactverbod met zijn ex negeerde. De rechtbank handhaaft het contactverbod. Als de man de komende drie jaar zijn ex opzoekt, verdwijnt hij alsnog voor 5 maanden achter de tralies.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.