nieuws

UIT-tips voor 29 en 30 april

Boomerang sluit feestweek Lutten af
Boomerang sluit feestweek Lutten af
Zin om iets leuks te doen dit weekend? Hans Theessink brengt dit weekend een portie blues van de VS naar Twente en in Kampen wordt een ode gebracht aan organist Willem Hendrik Zwart. Er is weer genoeg te doen.

Feestweek Lutten

De Feestweek Lutten wordt zaterdag spetterend afgesloten met de band Boomerang. Overdag is er een motortoertocht en ’s avonds gaat nog één keer het dak eraf aan de Middenweg. Het complete programma van de feestweek vind je op onze website.

De Scheg in Deventer

De ijshal van de Scheg in Deventer is omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen. Springen, karten, voetballen of schommelen: het kan sinds een week in de hal naast het zwemparadijs. In de meivakantie kun je iedere dag komen spelen op de luchtkussens en andere attracties!

Hans Theessink in Boekelo

Stichting Folkclub Twente organiseert vrijdag een concert van Hans Theessink in Boekelo. De gitarist, zanger en liedjesschrijver werd begin jaren zestig getroffen door de blues en heeft de muziek sindsdien nooit meer los gelaten. Locatie van het concert is Theater De Buren.

Orgeldag in de Bovenkerk in Kampen

De Bovenkerk in Kampen opent zaterdag haar deuren voor een Orgeldag rondom Willem Hendrik Zwart. De organist is, twintig jaar na zijn overlijden, nog niet vergeten. Tijdens de concerten en lezingen op de Orgeldag staan zijn composities en de herinneringen aan zijn werk centraal.

Streekmarkt in Schalkhaar

De laatste zondag van april vind je op de streekmarkt in Schalkhaar producten van eigen bodem. Proef handgemaakte lekkernijen en maak kennis met de makers. Naast lokale producten zijn er op de markt ook oude ambachten te vinden.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.