nieuws

PEC Zwolle start voetbalproject voor jongeren met autisme

Voetbalclub PEC Zwolle start in samenwerking met Stichting Empower een wekelijkse voetbaltraining voor jongeren (10 t/m 16 jaar) met autisme.Â

PEC kicks ASS

De maatschappelijke tak van de club (PEC Zwolle United) start dit project omdat er te weinig aanbod is voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). “We hopen dat we met dit project de jongens en meisjes weer een stapje dichterbij het reguliere voetbal brengen want dat is het uiteindelijke doel”, zegt Gea Luttels van PEC Zwolle United. In het verleden startte PEC al met vergelijkbare projecten zoals ‘gehandicaptenvoetbal’ en ‘walking football’ voor ouderen.

Samenwerking met Stichting Empower

“Wij willen dat de jongens en meisjes gaan voetballen waar ze willen voetballen”, zegt directeur Wilco Voulon van Stichting Empower. Volgens Voulon hebben kinderen met een dergelijke stoornis weinig keuze en moeten ze terecht kunnen bij iedere voetbalvereniging. Momenteel is dat niet het geval. “Het zou fantastisch zijn als iedere vereniging iemand rond heeft lopen waar die kids terecht kunnen”, zegt Voulon. De jongens en meisjes die zich hebben aangemeld voor het project worden dan ook ondersteund door medewerkers van Stichting Empower.
Het project start woensdag 26 april onder de naam ‘PEC kicks ASS'. Spelers Wouter Marinus en Danny Holla zijn aanwezig bij de eerste training.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.