nieuws

Horecaondernemers niet blij met vervroegde eindtijd Koningsnacht Zwolle

De Peperbus tijdens Koningsdag 2016 in Zwolle
De Peperbus tijdens Koningsdag 2016 in Zwolle
De buitenpodia en schenkpunten tijdens Koningsnacht in Zwolle eindigen vannacht om 00.00 uur. Uit een rondgang van dagblad de Stentor blijkt dat niet alle horecaondernemers in de stad daar tevreden over zijn.
Vorig jaar moesten de buitenpodia ook om middernacht stoppen. De reden daarvoor was duidelijk: de koninklijke familie bezocht de volgende dag Zwolle en daarom moest er genoeg tijd zijn om alles op te poetsen. 
Horecaondernemer Hendrik Karabagias laat aan de krant weten dat het voelt alsof de gemeente de eindtijd er stiekem doorheen heeft gedrukt. Karabagias heeft zijn twee podia in de binnenstad gecanceld. "Dat laatste uurtje levert zo'n dertig tot veertig procent van de omzet op", aldus Karabagias.

Binnen zijn

Ook op de Melkmarkt klinken geen tevreden geluiden. Elles Hetebrij van Café De Hetebrij vindt dat er veel moeten worden opgebouwd, voor een te korte tijd. Om 00.00 uur moeten geluidsinstallaties uit en om 00.30 moet echt iedereen binnen zijn.

Stratenfestival

De reden van de vervroegde eindtijd is volgens de gemeente het gevolg van een nieuwe beleidsregels die sinds februari geldt. De eindtijd was voor sommige feestdagen versoepeld, maar na een evaluatie in 2015 is dat afgedaan. Alleen voor het Stratenfestival is de eindtijd wat later.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.