nieuws

Inbrekers keeper FC Twente sliepen in nacht van inbraak bij toenmalig clubgenoot en buurman

De oproep op Instagram van inbraak bij Joël Drommel
De oproep op Instagram van inbraak bij Joël Drommel
De twee mannen van 20 en 24 jaar uit Almere die begin vorig jaar inbraken bij de keeper van FC Twente, Joël Drommel, sliepen in de nacht van de inbraak bij een toenmalig clubgenoot en buurman. Die woont in hetzelfde appartementencomplex in Hengelo. Dat bleek vandaag tijdens de strafzaak in de rechtbank.
De inbrekers verschenen niet voor de rechter. Beiden zijn veroordeeld tot drie maanden cel. 
Drommel werd in januari vorig jaar onaangenaam verrast toen hij thuis kwam in zijn appartement in Hengelo. Er was ingebroken en het hele huis stond op de kop. Inbrekers waren ervandoor gegaan met een grote hoeveelheid dure spullen en kleding, spullen waar hij hard voor had gewerkt.

Beloning

De keeper plaatste een oproep op Instagram waarin hij een forse beloning uitloofde. Ook speurde hij uitgebreid het internet af op zoek naar foto's van mensen die zijn kleding droegen.
De oproep had enige tijd later succes toen een ex-vriendin van een van de twee inbrekers uit Almere contact met hem opnam. Ze vertelde dat ze in de nacht van de inbraak de twee inbrekers was tegengekomen in de trein en met hen was meegegaan naar het appartement van de ploeggenoot in Hengelo.
De vrouw vertelde dat de daders in het appartement spraken over de horloges van Drommel en ze zouden de inbraak doorspreken. Midden in de nacht was de vrouw wakker geworden van gerommel en had ze de twee met tassen vol spullen in de huiskamer zien staan.

Spullen zelf teruggehaald

Na de informatie van de ex-vriendin kreeg zeker een van de inbrekers een bezoekje van de keeper en zijn broer. Die haalden meerdere gestolen spullen terug. "Ze deden zonder enig morren afstand van de spullen" zei de officier van justitie. De twee inbrekers hielden na hun aanhouding de kaken stijf op elkaar, ze weigerden iets te verklaren over de spullen die bij hen ondanks het bezoek van Drommel werden gevonden.

Geen schadevergoeding

Niet alle spullen die gestolen werden van Jöel Drommel zijn terug, maar de rechter wees een schadevordering van ruim 20.000 euro van de hand. De 61 kantjes tellende vordering is te ingewikkeld om in een gewone strafzaak af te doen. De keeper kan naar de civiele rechter stappen en daar proberen zijn schade op de inbrekers te verhalen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.