nieuws

Werkstraf voor vrouw die ernstig ongeluk veroorzaakte op de N50 bij Kampen

Ongeluk op N50 bij Kampen in juni 2015
Ongeluk op N50 bij Kampen in juni 2015
Een vrouw uit Lemmer die net drie weken haar rijbewijs had toen ze een ernstig ongeluk veroorzaakte op de N50 bij Kampen is veroordeeld tot een werkstraf van dertig uur. Bij het ongeluk raakten drie mensen gewond.
Het ongeluk gebeurde in juli 2015. Wat er precies gebeurde op die zomerdag, de vrouw met haar auto op de verkeerde weghelft terechtkwam is nooit duidelijk geworden.
De vrouw kan zich nog maar weinig herinneren. Een getuige zag alleen dat de auto de plotseling naar links schoot en twee andere auto's raakte.

OM eiste fors hogere straf

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een fors hogere straf tegen de vrouw wegens het opzettelijk veroorzaken van een ongeval. Het OM wilde een werkstraf van negentig uur en een rijontzegging van een half jaar.
Daar gaat de rechtbank niet in mee, het is de vrouw slechts te verwijten dat ze een verkeersfout maakte. In het vonnis houdt de rechtbank ook rekening met de psychische gevolgen voor de vrouw, ze heeft het er nog erg moeilijk met het gegeven dat ze een ongeluk veroorzaakte. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.