nieuws

Grote brand bij autobedrijf in Oldenzaal, brandweer geeft sein brand meester

Bij autobedrijf Wolthuis op de hoek van de Jaartsveldstraat met de Nijverheidsstraat in Oldenzaal heeft vanmiddag een grote brand gewoed. Er is niemand gewond geraakt.
Bij de brand kwam veel rook vrij en dat was van grote afstand te zien. De brandweer rukte met meerdere auto's naar het bedrijf uit om het vuur te blussen. Er werden twee hoogwerkers ingezet en er waren verder vijf brandweerauto's uit onder meer Oldenzaal, Hengelo en Losser aanwezig. 
De brand is rond 14.15 uur ontstaan. De brandweer gaf rond half vier het sein brand meester. Het pand van het autobedrijf is door de brand volledig verloren gegaan. De naastgelegen panden liepen volgens de brandweer geen schade op.
Nadat de brand onder controle was zette de brandweer drone Argus in om te onderzoeken waar in het pand nog hitte was. Er is nog een tijd nageblust.  Een oorzaak van de brand is nog niet bekend. Toen de brand woedde waren er geen mensen in het gebouw.  

Explosies te horen

Omstanders meldden kort na het uitbreken van de brand dat er explosies waren gehoord in of bij het pand. De brandweer waarschuwde op dat moment mensen in panden in de omgeving deuren en ramen te sluiten in verband met de rookontwikkeling.
De rook trok richting de wijk Zuid Berghuizen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.