nieuws

SGP Rijssen wil aubade terug in het centrum van Rijssen

De traditionele aubade in Rijssen is dit jaar niet bij het gemeentehuis, maar in het Volkspark. De SGP houdt liever vast aan de traditie en ziet de aubade liever in het centrum van Rijssen.
De aubade op Koningsdag trekt ieder jaar honderden Rijssenaren naar het Europaplein om uit volle borst mee te zingen met het Wilhelmus. Maar dit jaar treft het publiek een leeg plein aan. Vanwege een geplande metamorfose van het Europaplein is de aubade dit jaar in de muziekkoepel in het Volkspark.

Traditie

De SGP in Rijssen vindt dit jammer. "Het is traditie om in het centrum de aubade te houden, dat hoort bij Rijssen en daar willen wij graag aan vast houden", zegt fractievoorzitter André Scheppink. "Er is nog niet begonnen met de verbouwing dus de aubade kan daar gewoon plaatsvinden", vult Scheppink aan.
De Oranjevereniging snapt de commotie niet. "Het was onduidelijk wanneer het plein op de schop zou gaan dus hebben wij op voorhand de aubade in het Volkspark geprogrammeerd. Dat moet je ruim van te voren plannen en dit kunnen wij niet meer wijzigen", zegt Henk Bressen van de Oranjevereniging.

Geen voorbode voor definitieve verhuizing

De SGP vindt dat de Oranjevereniging best nog een plekje in het centrum had kunnen vinden. "Wij zijn bang dat dit een voorbode is om de aubade voortaan in het Volkspark te houden", zegt Scheppink.
De Oranjevereniging sluit niet uit dat de aubade terugkeert naar het Europaplein. "Wij evalueren de ervaringen van dit jaar en kijken dan weer verder", zegt Henk Bressen van de Oranjevereniging.

Aubade om 10:30 uur

Het is niet de eerste keer dat de aubade in het Volkspark gehouden wordt. Toen het nieuwe gemeentehuis gebouwd werd vond de aubade ook al tijdelijk in het Volkspark plaats. De aubade in Rijssen begint morgen om 10:30 uur.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.