Gemengde gevoelens bij Gemeenschapsbelangen Azelo over sluiting azc Azelo

Gemengde gevoelens en onzekerheid. Wat gaat er met het pand en de negen hectare grond gebeuren, nu azc Azelo per 1 november de deuren sluit? Dat vraagt onder meer secretaris Wim Jansen van stichting Gemeenschapsbelangen (groot) Azelo zich af. Hij werd verrast door de aankondiging van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, net als de gemeente Borne.

Vandaag werd bekend dat het COA in heel Nederland azc's en andere opvanglocaties sluit, omdat de instroom van asielzoekers is afgenomen. De gemeente Borne werd vanochtend verrast door een telefoontje daarover. Ook Gemeenschapsbelangen (groot) Azelo zag het nieuws niet aankomen.

Gemengde gevoelens

"We kregen vanmiddag een bericht van de locatiedirecteur", vertelt Jansen. "Ik heb gemengde gevoelens. Niet heel blij, niet heel teleurgesteld. We hebben op dit moment niet heel veel last van het azc." Maar er is wel onzekerheid, over de toekomst van de locatie.

"We weten niet wat het COA er mee gaat doen, dat hebben ze nog niet gezegd. Het COA is daar altijd heel terughoudend in. Blijft het definitief gesloten? Gaat het wat anders worden? We weten het niet."

Jansen wil daar graag meer over horen van het COA en is blij dat wethouder Kotteman van Borne heeft aangegeven met het COA in gesprek te willen. "We moeten samen kijken wat er nu met de locatie moet gaan gebeuren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren