nieuws

Deventer jongeren krijgen het vaakst jeugdhulp, jongeren in Staphorst het minst

Jeugdhulp in 2016
Jeugdhulp in 2016
Twaalf op de honderd jongeren tot achttien jaar uit Deventer kregen vorig jaar jeugdhulp. Daarmee is die gemeente koploper in onze provincie als het gaat om jeugdhulpjongeren. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op uit onderzoek over het jaar 2016.Â
Deventer wordt gevolgd door de gemeenten Zwolle en Almelo, waar het percentage jongeren met jeugdhulp respectievelijk 11,1 procent en 11 procent bedraagt.
In de gemeente Staphorst werd jeugdhulp ook landelijk gezien het minst verschaft: daar kregen in 2016 iets meer dan vijf van de honderd jongeren jeugdhulp.

Landelijke percentages

In totaal ging het in Nederland om 367.000 gevallen. Dat was iets meer dan het jaar ervoor, toen het er ongeveer 343.000 waren en ze 10 procent van alle jongeren beneden de achttien uitmaakten.
Ruim een kwart (27 procent) van de jeugdhulpjongeren was in 2016 afkomstig uit een eenoudergezin, terwijl in totaal 15 procent van alle meisjes en jongens opgroeit met maar één ouder.

Jeugdhulp

Jeugdhulp bestaat uit het begeleiden en behandelen van jeugdigen met psychische problemen, een verstandelijke beperking of opvoedproblemen.
Bekijk hieronder de statistieken per gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.