nieuws

Denekampse Anneke Mundt klaar voor diner met koning: "Ik laat het op mij afkomen"

Het is een bijzondere dag voor veertien Overijsselaars, want zij mogen vanavond dineren met de koning en koningin in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Een van de gelukkigen is Anneke Mundt uit Denekamp en zij is er al helemaal klaar voor.
"Ik ga er heel open naartoe", vertelt Mundt. "Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt en ik weet niet wat mij te wachten staat. Maar ik probeer ervan te genieten." 

Spagaat

Voor de Denekampse is het chique diner met het koningspaar dubbel, zo zegt ze zelf. "Ik bevind me in een spagaat. Aan de ene kant ben ik door vervelende omstandigheden afhankelijk van de Voedselbank, maar vanavond mag ik dineren met de koning en koningin."
Toch vindt ze het ook heel speciaal. "Vroeger waren wij lid van de leesportefeuille [een map met tijdschriften die gehuurd kan worden, red.]. Wij waren de laatste in de rij, dus wij mochten de tijdschriften dan houden. Helaas voor mij was de termijn van de prijsvragen en kruiswoordraadsels waar ik graag aan meedeed al voorbij."

Houten beeldje

Maar toen Mundt de oproep van het Koninklijk Huis zag, greep ze haar kans. "Deze keer kon ik wel meedoen. Toen ben ik ook al begonnen met het maken van een houten beeldje voor het koningspaar. Ik dacht: als ik dan niet word uitgenodigd, stuur ik het ze wel op."
Maar de Denekampse werd wél uitgenodigd en vanavond zit ze aan het diner op De Dam. "Vanmiddag om 13.00 uur rijden we naar Amsterdam. Ik laat het op mij afkomen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.