nieuws

Nachtje weg in eigen provincie? In 9 gemeenten betaal je meer belasting dan vorig jaar

Toeristenbelasting
Toeristenbelasting
In negen Overijsselse gemeenten moet in 2017 meer toeristenbelasting betaald worden dan vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksinstituut COELO. De gemeente Rijssen-Holten is de enige gemeente die de belasting juist heeft verlaagd.
Nederlandse gemeenten halen dit jaar naar verwachting 217 miljoen euro op aan toeristenbelasting. Op basis van de tarieven van gemeenten en de verwachte groei aan toerisme voorspelt onderzoeksinstituut COELO dat de opbrengst dit jaar bijna 15 procent hoger uitvalt dan in 2016.

Koploper Hellendoorn

Gemiddeld betalen toeristen die een Nederlandse gemeente bezoeken waar toeristenbelasting geheven wordt dit jaar 2,17 euro per overnachting. De gemeenten in Overijssel zitten allemaal onder dat bedrag.
Hellendoorn voert de lijst aan met 1,62 euro toeristenbelasting per persoon per nacht in 2017. Vorig jaar betaalde de toerist daar nog 9 cent minder voor een overnachting.

Geen belasting in Borne

Rijssen-Holten heeft de toeristenbelasting juist naar beneden bijgesteld: betaalde de toerist in 2016 nog 1,10 euro voor een overnachting, is dat dit jaar nog maar euro. In vijftien gemeenten blijft de hoogte van de belasting ten opzichte van vorig jaar gelijk.
Borne sluit overigens de Overijsselse rij: die gemeente is nu nog de enige in onze provincie waar toeristen geen toeristenbelasting hoeven te betalen.
Bekijk hieronder de gegevens voor alle Overijsselse gemeenten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.