nieuws

Carnavalsvereniging uit Hengelo staat voor tweede keer in jaar tijd op straat

De Hengelose carnavalsvereniging De Weidemennekes zit met de handen in het haar. Voor de tweede keer in bijna een jaar tijd moet de vereniging op zoek naar een nieuw onderkomen. Deze keer door een brand in het bedrijvenpand aan de Binnenhavenstraat waar zij een loods had gehuurd.
Twee dagen na de brand weet voorzitter Rob Vonk van De Weidemennekes nog niet wat hem te wachten staat. Hij kan niet naar de wagens toe, omdat het bedrijvenpand volledig is afgezet. 
"Er is ook nog een hennepkwekerij gevonden, dus het is een plaats delict. We kunnen niet eens even naar onze wagens toe. Ik vind het maar niks", vertelt Vonk. 

Sloop

De carnavalsvereniging moest vorig jaar haar onderkomen aan de Langelermaatweg gedwongen verlaten. Begin maart ging daar de deur definitief op slot, omdat de hal zou worden gesloopt in verband met de aanleg van Hart van Zuid. 
Aan de Binnenhavenstraat vonden De Weidemennekes een nieuwe loods, in een van de vijf units van een bedrijvenpand. Maar ook daar moeten ze nu weer uit.

Gunfactor

In de vijfde loods van het bedrijvenpand brak woensdag namelijk brand uit, waarna ook nog eens een hennepkwekerij werd aangetroffen. De carnavalswagens bleven gespaard, maar de vereniging moet dus nu weer op zoek naar een andere locatie. "Dat is een tegenslag", baalt Vonk.
"Het is lastig om opnieuw zo'n grote ruimte te vinden. We zijn maar een carnavalsvereniging, dus de huur is vaak een kratje bier en wat lekkers. Het gaat echt om de gunfactor."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.