nieuws

Fred van Straaten uit Den Ham verhandelt paarden via de app

Paarden verkopen via een advertentie in de krant of op een website is voor de 21-jarige springpaardenhandelaar Fred van Straaten jr. uit Den Ham te ouderwets. Hij zet social media platform Facebook in om een groter publiek te bereiken en heeft sinds kort een eigen app gelanceerd. "Via social media heb ik een veel groter bereik."Â
Van Straaten probeert zich met zijn app te onderscheiden van andere paardenhandelaren. Hij post bijvoorbeeld video's van zijn springpaarden op om te laten zien over welke kwaliteiten ze beschikken. "Door het zien van de video's komen veel potentiële kopers bij mij aan huis, maar er zijn ook steeds meer kopers die een paard kopen op enkel het zien van de video, het maken van video's wordt daardoor steeds belangrijker."

Push-berichten

Hierdoor komen zijn klanten niet alleen uit Nederland maar ook uit de rest van de wereld. "Kinderen van bekende mensen of van rijke oliesjeiks." 
Sinds kort stuurt Van Straaten ook push-berichten als er bijvoorbeeld een nieuw paard te koop is. "Zo blijven klanten goed op de hoogte van het actuele aanbod en kan het paard sneller verkocht worden." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.