nieuws

Onveilige reflectorpaaltjes langs Akkerdijk in Rijssen weggehaald

Gemeentehuis Rijssen-Holten
Gemeentehuis Rijssen-Holten
Ze waren er onlangs geplaatst om de situatie voor het verkeer veiliger te maken, de reflectorpaaltjes op de Akkerdijk in Rijssen. Maar in de praktijk blijken de paaltjes het juist gevaarlijker te maken. Na interventie van de VVD in Rijssen zijn de paaltjes alweer weggehaald.Â
De reflectorpaaltjes waren in de berm van de Akkerdijk in Rijssen gezet om de weg veiliger te maken. De paaltjes moesten er voor zorgen dat het voor het verkeer beter zichtbaar was waar de weg ophoudt en de berm begint. Bovendien dacht de gemeente dat de paaltjes een snelheidsremmende werking zouden hebben. Al snel werd duidelijk dat van een verbeterde verkeersveiligheid geen sprake was.

Reflectorpaaltjes al beschadigd

VVD Lokaal pikte de geluiden over een verslechterde verkeerssituatie aan de Akkerdijk op, aldus commissielid Van den Berg. "Om te constateren of dit ook daadwerkelijk zo was heb ik maar eens een kijkje genomen en constateerde dat de recent geplaatste reflectorpalen wel erg dicht langs de weg stonden. Gezien de reeds beschadigde paaltjes kan de conclusie getrokken worden dat de nieuwe situatie voor de weggebruiker onveiliger is geworden."
Reden voor de VVD Rijssen-Holten om aan de bel te trekken. De gemeente reageerde kordaat door de paaltjes binnen 48 uur na het indienen van vragen bij de wethouder de reflectorenpaaltjes te verwijderen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.