nieuws

Max (17) en Bart uit Dalfsen kunnen na uitspraak van de rechter verder met hun ginhandel

"We kunnen nu eindelijk beginnen met het echte ondernemerschap", zegt de zeventienjarige Max Keerssemeeckers uit Dalfsen. Keerssemeeckers kreeg een paar dagen geleden zijn 'handlichting' van de rechter en kan nu samen met zijn partner Bart Lubbers zonder tussenkomst van ouders de zaakjes verder gaan regelen. De twee gaan gin uit Schotland importeren.
Door de handlichting heeft Keerssemeeckers meer vrijheid bij het ondernemen. Hij mag nu zelf een zakelijke rekening openen en hoeft zijn ouders niet meer om toestemming te vragen bij belangrijke zakelijke beslissingen. 

Unieke gin

De gin die Keerssemeeckers en Lubbers gaan importeren en verhandelen is nog nergens in Nederland verkrijgbaar. "Wij hebben van de brouwer in Schotland het unieke recht in Nederland gekregen om de gin aan te bieden aan cafés en restaurants", zegt Lubbers. "We hebben ons hier een jaar intensief op voorbereid en nu komt dit plan uit, dat is toch geweldig?"

Passie voor ondernemen

"Dit is wat we willen doen", zegt Keerssemeeckers. "Voor nu focussen we ons op de gin en als dat goed lukt kunnen we misschien wel uitbreiden. Maar goed, dat is iets voor een later stadium. Eerst maar eens de Nederlandse markt veroveren. Het begin is er, we hebben al twee flessen staan bij Mizu in Zwolle en ook andere bedrijven hebben al contact met ons opgenomen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.