nieuws

Batavierenrace komt vanmiddag aan in Enschede

Het grootste estafette-evenement van de wereld komt vanmiddag aan in Enschede. De ruim achtduizend studenten zijn gisteravond rond 22.30 uur gestart in Nijmegen en waren vanmorgen rond 06.30 bij de Dru Cultuurfabriek in Ulft. In totaal zijn er 25 etappes van samen 180 kilometer.
"Vanaf 17.20 uur vanavond gaan we vanaf de binnenstad naar de Universiteit Twente. Dat doen we allemaal gezamenlijk, want de herstart is in de binnenstad", aldus Ellen Bourgondiën van de Batavierenrace. 

Lopend vuurtje

Bij de Universiteit Twente begint een vuurshow als de deelnemers binnenkomen. Er is niet zonder reden voor vuur gekozen: "Het is ons lustrum dit jaar. Ons thema is: 'als een lopend vuurtje'. Dat vieren we vanavond met een grote vuurshow."
Dan moet het weer wel meezitten. "Het is bijna een traditie dat we een dikke plensbui krijgen bij de finish, dus ik mag hopen dat dat nu niet gebeurd. Vooralsnog zien de weersvoorspellingen er goed uit", aldus Bourgondiën. 

Vluchtelingen

Voor het eerst dit jaar is er een vluchtelingenteam. Dat idee kwam vanuit de organisatie. "Ik studeer zelf social work dus kwam met het idee om vluchtelingen een plek te geven in de estafetteloop. We willen ze laten zien hoe leuk studeren is en dat dat bij ons heel normaal is. Ik denk dat we helpen bij de integratie als ze met studenten in aanraking komen. Ze doen het heel goed", aldus Bourgondiën.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.