Voetbalsters FC Twente hebben geen kind aan ADO, PEC Zwolle ruim onderuit

Eshly Bakker
FC Twente heeft ook de tweede wedstrijd in de play-offs om het kampioenschap winnend afgesloten. Op het complex van ATC'65 in Hengelo werd ADO Den Haag op een grote nederlaag getrakteerd: 5-0.
FC Twente begon goed aan het duel en liep in de eerste helft over de bezoekers heen. Na een eigen doelpunt van Mesker kwam de ploeg van Tommy Stroot op voorsprong en even later zette Bakker Twente op 2-0. Vlak voor rust was het duel definitief gespeeld door treffers van wederom Bakker en Beerensteyn. Na rust werd er nog een keer gescoord door de thuisploeg en werd de eindstand door invaller Onzia bepaald, 5-0. Koploper Ajax won eveneens, in Amsterdam werd PSV met 1-0 over de knie gelegd.

PEC Zwolle verliest ruim

In de play-offs om plek vijf heeft PEC Zwolle een grote nederlaag geleden. Op bezoek in Heerenveen werd het 5-1. Via Kalma, Hoekstra (2), Kets en Huls werd het 5-0 en in de slotminuut zorgde Frijlink voor de eretreffer.