nieuws

Van der Breggen grijpt naast zege in Ronde van Yorkshire

Anna van der Breggen en Lizzie Deignan
Anna van der Breggen en Lizzie Deignan
Anna van der Breggen heeft haar succesvolle reeks zaterdagmiddag niet voort kunnen zetten. In de Ronde van Yorkshire kon de wielrenster uit Hasselt niet mee met winnares Lizzie Deignan-Armitstead.
Van der Breggen kwam samen met Deignan en Dani King als eerste over de top van de Cote de Lofthouse op zestig kilometer van de finish. Het drietal had meer dan een minuut voorsprong op het peloton, maar de voorsprong slonk tot dertig seconden. Op dat moment ontsnapte Deignan en Van der Breggen reageerde niet. Deignan reed solo naar de streep en pakte de zege. Van den Breggen zakte uiteindelijk terug in het peloton.
De afgelopen drie wedstrijden wist Van der Breggen nog te winnen, terwijl Deignan telkens tweede werd. In achtereenvolgens de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik moest de Britse haar meerdere erkennen in Van der Breggen. De zege in Yorkshire leverde Deignan echter wel 17.500 euro op, terwijl Van der Breggen maar haar drie zeges 'slechts' 3.384 euro verdiende.

Tenniglo tweede in Tsjechië

Moniek Tenniglo eindigde zaterdag als tweede in de derde etappe van de Tsjechische koers Gracia Orlova. De wielrenster uit Albergen moest bijna tien seconden toegeven op haar ploeggenote Riejanne Markus van WM3 Energie. In het algemeen klassement staat Tenniglo derde met ruim een minuut achterstand op Markus. Anouska Koster, eveneens van WM3 Energie, staat tweede.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.