nieuws

Cupkoorts bij Weghorst: "Dat zou helemaal een droomscenario zijn"

Wout Weghorst staat aan de vooravond van de belangrijkste wedstrijd uit zijn loopbaan. De spits uit Borne speelt zondagavond met AZ de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip tegen Vitesse.
Bij Weghorst is de 'cupkoorts' al even aanwezig. "Ik kan wel heel stoer doen, maar de kriebels zijn er toch echt al wel de hele week", zegt de aanvaller in gesprek met RTV Oost. "Je merkt aan alles dat dit een speciale wedstrijd is. Zo'n bekerfinale leeft en je wordt er elke dag mee geconfronteerd. Dan is het logisch dat bij jezelf ook die cupkoorts aanwezig is. Ik denk ook dat dat normaal en alleen maar goed is."
Weghorst zal in de basis starten tegen Vitesse. "Daar hebben we niet heel geheimzinnig over gedaan. Drie weken geleden heeft de trainer ons duidelijkheid gegeven", aldus de oud-spits van Heracles Almelo. "Ik ga ervan genieten, maar ik ga er ook zeker alles aan doen om het echt uniek te maken en te zorgen dat we die wedstrijd gaan winnen. Daar zal alles voor wijken. Als spits wil ik belangrijk zijn voor mijn team. Als ik met doelpunten het verschil kan maken, zou dat het plaatje helemaal uniek maken. Dat zou helemaal een droomscenario zijn."
In zijn dromen heeft Weghorst de finale al meerdere keren gespeeld. "Zo'n dromer ben ik wel", beaamt hij. "Ik heb ooit geleerd dat visualiseren goed is en dat het in sommige scenario's soms helpt. Ik heb de finale al wel een paar keer afgespeeld in mijn gedachten. In die zin ben ik wel een dromer."
Het volledige interview is in bijgevoegd audio-fragment te beluisteren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.