HHC Hardenberg wint bij AFC en blaast handhaving nieuw leven in

HHC Hardenberg heeft hele goede zaken gedaan in de tweede divisie. Op bezoek bij AFC in Amsterdam wist de ploeg van Gert Jan Karsten met 4-2 te winnen en stijgt daardoor naar de vijftiende plek op de ranglijst.
HHC begon goed aan het duel en kwam na een kwartier op voorsprong via Reinders. Vervolgens werd de thuisploeg enigszins in het zadel geholpen met een makkelijk gegeven strafschop en die was wel aan Sutorius besteed, 1-1. Vijf minuten voor rust kwam AFC op 2-1 via Jesse, die een fraaie actie bekroonde met een treffer.
In de tweede helft gingen de bezoekers uit Hardenberg op zoek naar de gelijkmaker en die werd een kwartier voor tijd gevonden door Kobussen. De aanvoerder, die twee weken geleden ook al de matchwinner werd, bewees wederom zijn waarde door vlak voor het einde zijn ploeg met een knap schot op voorsprong te schieten. Ver in blessuretijd maakte Reinders aan alle onzekerheid een einde, 2-4.
Door de winst gaat HHC over Jong Vitesse en Spakenburg heen. Laatstgenoemde verloor in eigen huis van Kozakken Boys en Jong Vitesse ging eveneens onderuit tegen Katwijk.