nieuws

Opnieuw grote natuurbrand bij Denekamp, brandweer massaal uitgerukt (UPDATE)

De brandweer is opnieuw massaal uitgerukt voor een natuurbrand bij Denekamp. Ditmaal is het raak aan de Holtweg bij Beuningen, daar woedt op drie verschillende plaatsen tegelijkertijd een brand.Â
Het is het hele weekeinde al raak met natuurbranden in de omgeving van Denekamp. Rond het middaguur moest de brandweer er voor de vierde maal binnen 24 uur op uit om een natuurbrand te blussen.
Ditmaal moet de brandweer alle zeilen bijzetten aan de Holtweg in Beuningen. Daar brandt het op drie verschillende plaatsen tegelijkertijd. Vanuit de hele omgeving zijn brandweerwagens op weg naar de brandhaarden. Er wordt flink opgeschaald vanwege de harde wind. 

Helikopter ingezet

De politie heeft een helikopter ingezet.
Afgelopen nacht moest de brandweer aan de slag aan de Brandlichterweg bij Denekamp, waar eerder op de avond ook al brand was ontstaan in de natuur.
De reeks natuurbranden begon gistermiddag op de heide in natuurgebied de Bergvennen bij Lattrop-Breklenkamp. 

Vermoeden van brandstichting

Er is een sterk vermoeden dat de natuurbranden het werk zijn van een brandstichter. Of inderdaad sprake is van brandstichting kan nog niet worden bevestigd. Daar doet de politie onderzoek naar. 

Brand onder controle, maar nog enige tijd nablussen

De brand was tegen twee uur vanmiddag onder controle. De brandweer is nog een tijd bezig met opsporen en nablussen van 'hotspots'. Daarvoor wordt onder meer een drone ingezet.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.