nieuws

Negende bosbrand op rij in Beuningen vraagt nieuwe inzet brandweer (UPDATE)

Een negende bosbrand op rij vraagt om de nieuwe inzet van brandweer Twente. Aan de Holtweg in Beuningen stond aan het eind van de middag opnieuw een stuk bos in brand.Â
Waarschijnlijk waren de spullen nog niet eens ingepakt, want de brandweerlieden waren nog aan het nablussen op een heideperceel iets verderop aan de Holtweg. Daar was kort na het middaguur op drie verschillende plekken sprake van een natuurbrand.

Rekening gehouden met opzet

Sinds zaterdagmiddag is de brandweer feitelijk permanent bezig met het strijden van natuurbrandjes, die eerder bij Lattrop-Breklenkamp en Denekamp woedden. Ook afgelopen nacht kwamen er steeds nieuwe branden bij. Er wordt zeer sterk rekening gehouden met opzet. 
De politie doet onderzoek naar mogelijk bewijs van brandstichting. 

Hulp van Duitse collega's

Aan het begin van de avond was de brand aan de Holtweg onder controle. De Twentse brandweer kreeg bij deze brand de helpende hand toegereikt van de Feuerwehr uit het Duitse Gildehaus.
Totaal ging zondagmiddag vier hectare bos en hei verloren in de grensstreek bij Beuningen.  Burgemeester Sijbom van de gemeente Losser kwam nog even persoonlijk de schade aan de natuur opnemen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.