nieuws

Verdachte natuurbranden (27) werd gepakt na tip van jachtopzichter

De 27-jarige man uit Denekamp die verdacht wordt van betrokkenheid bij de natuurbranden, afgelopen weekend in Noord-Oost Twente, kon worden aangehouden na een tip van een jachtopzichter.
De jachtopzichter belde 112 omdat hij in de omgeving van de Kommeziendijk een verdachte man zag rennen die er in een auto vandoor reed. De politie zette een helikopter in om de man te achterhalen.
De man kon uiteindelijk worden aangehouden in een woning in Denekamp. Ook zijn auto werd in beslag genomen voor sporenonderzoek. De verdachte zit voorlopig vast en zijn betrokkenheid wordt onderzocht.
Natuurbranden
Afgelopen weekend vonden er in totaal tien branden plaats in de natuur rondom Denekamp, Beuningen en Lattrop. De politie ging al vrij snel uit van brandstichting.

Teamchef Emiel Baveld is blij met de aanhouding en de actieve inzet van mensen in het buitengebied. “Zoveel branden in korte tijd zorgt voor grote onrust. Daarom hebben we er allemaal baat bij dat we zo snel mogelijk bij een verdachte komen. Bij brandstichting in het weidse buitengebied van honderden hectares is dit zeer lastig. Dan is het sterkste middel om mensen te vragen om mee te kijken en direct de politie te bellen. Al die extra ogen en oren in het gebied zijn enorm waardevol. Ik ben er zeer trots op dat die samenwerking zondagavond leidde naar de verdachte.”
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.