nieuws

'A28 van Zwolle naar Meppel komt in File top 50, ook station Zwolle drukker'

File / fileleed op de snelweg
File / fileleed op de snelweg
De spits op de A28 van Zwolle naar Meppel wordt de komende jaren veel drukker. Zo druk zelfs, dat het weggedeelte in de File-top 50 komt. Ook reizigers met het openbaar vervoer moeten rekening houden met grotere drukte.
Dat blijkt uit een rapport van de Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse (NMCA), die minister Schultz en staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu naar de Tweede Kamer hebben gestuurd. Het rapport brengt ontwikkelingen op de lange termijn in beeld voor wegen, vaarwegen, spoorwegen en het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer

Ook op het busstation in Zwolle gaat het drukker worden. In 2030 is het station al druk, maar dat wordt de jaren erop nog erger. Daarnaast verwacht de NMCA dat de verbinding op het spoor van Zwolle naar Enschede de komende jaren drukker wordt. 

Beperkingen vaardiepte IJssel

Door bodemerosie in combinatie met klimaatverandering kunnen er structureel meer beperkingen ontstaan in de vaardiepte in de IJssel. Een groot aantal bruggen voldoet niet aan de streefwaarden waardoor er langere wachttijden ontstaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.